IFK Hässleholm

25

Apr
2010

Ny förlust för IFK

25/4 2010

Källa Norra Skåne: 1–7 och noll poäng på två matcher. IFK Hässleholm har fått en tung start på seriespelet. Men tränaren Stefan Jansson är allt annat än uppgiven.

– Vi gör en jäkla bra match i dag, säger han efter 3–0-förlusten mot Motala.

Filip Thurn och Bobby Alm Nilsson var avstängda, Fredrik Hägglund satt fast i Nordamerika på grund av askmolnet och Burim Rexhepi stannade hemma i Hässleholm. Det var ett decimerat IFK Hässleholm som åkte till Motala för en tuff bortamatch.

Varför var inte Burim med?
– Han har jobbat mycket i veckan och missat några träningar, så han fick bli hemma. Vi kör med dom som har kunnat träna ordentligt, säger Stefan Jansson.

David Adolfsson tog plats som mittback bredvid Christoffer Olsson, Joel Svensson gick in från start på mittfältet och Johan Birgersson spelade toppforward i IFK. Och det orutinerade IFK-laget hade topptippade Motala i gungning.
– Hela laget spelar bra. Vi möter en toppkandidat borta, men de spelar inte bort oss en enda gång och i andra tar vi över och har ett ledningsmål på gång, säger IFK-tränaren.

Johan Birgersson träffde stolpen och Daniel Engel hade en nick tätt utanför, men målen uteblev för IFK. I den 72:a minuten fick gästerna hörna. Och då blev det mål [––]till hemmalaget.

Motalaförsvaret rensade undan bollen och rensningen blev en fin framspelning till den vindsnabbe Mohammed Abdulrahman. Han flög i från IFK-försvaret och satte 1–0.

När IFK sen försökte flytta fram positionerna för att få till en kvittering trillade det – precis som i premiären mot Linköping – in två enkla mål bakåt.
– Man tittade på tavlan och tänkte "va f-n, 3–0?". Så jäkla orättvist, tycker Stefan Jansson.

Resultatet var en stor besvikelse, men insatsen var IFK-tränaren nöjd med.
– Vi växer hela tiden, i dag spelade vi bättre än mot Linköping, men det gäller att få in bollen, säger han.
– Nu är det viktigaste att vi är positiva och jobbar vidare, då kommer poängen.

Någon spelare du vill lyfta fram i dag?
– Nej, jag tycker hela laget är bra. Sen är det tråkigt att det trillar in ett par mål på slutet och det rinner i väg till 3–0.

Tillbaka