IFK Hässleholm

19

Apr
2010

Burim och IFK premiärföll

19/4 2010

IFK Hässleholm fick en tuff start av den östra Götalandstvåan då de föll i premiären mot FK Linköping. Inte nog med att IFK förlorade med 1–4, de fick även två av sina mest rutinerade spelare utvisade.
Både Filip Thurn och Bobby Alm Nilsson och fick rött kort och är avstängda i nästa match mot topptippade Motala.

FK Linköping åkte ståndsmässigt till Hässleholm i elitishockeylagets LHC:s buss. FK ersatte förra året den gamla storsatsningen Linköpings FF och hoppas få fart på herrfotbollen i den gamla stiftsstaden.
Gästerna satte också högsta fart från början. Redan i den sjunde minuten tog de ledningen på en fri-spark. Linus Bergström satte den snyggt till höger om en chanslös Kalle Olsson.
–Onekligen en tuff start. Linköping var stora och starka och vann de flesta duellerna, säger Stefan Jansson, tränare i IFK Hässleholm.

Linköping hade en gyllene chans att utöka ledningen då de fick en straff i 21:a minuten. IFK-målvakten Kalle Olsson tvingades fälla Mats Haglund, gammal elitspelare i Örebro, Häcken och Åtvidaberg, då han kom helt fri.
Kalle gjorde dock en utmärkt räddning på Haglunds straff, som bevisade den gamla devisen att man inte ska slå en straff om man själv blivit fälld.
–Straffräddningen gjorde att vi kom tillbaka i matchen, menar Jansson.

Vars lag också fick in ett kvitteringesmål efter 28 minuter. Burim Rexhepi gjorde en dribblingsraid på vänsterkanten, slog ett inlägg till Nicklas Andersson vars skott räddades av Linköpingsmålvakten Magnus Helin. På returen höll sig Victor Bergström framme och petade in 1–1.
Någon minut senare fick Djurgårdsförvärvet Bergström lämna planet på grund av skada.
–Han fick en rejäl lårkaka innan målet som han gjorde på ren vilja. Då han hade en rejäl blödning gick det inta att spela vidare, säger Stefan Jansson som inte tror att det är någon fara för Victors medverkan mot Motala.

–Det var ett stort avbräck för oss att Victor fick gå av planen då han är viktig i vårt nya 4–3–3-system.
Strax innan paus utnyttjade Linköping ännu en fast situation när Christoffer Nordlund nickade in en hörna till 2–1.

Under den andra halvleken backade gästerna hem och säkrade segern. Ett tröttkört IFK fick både Filip Thurn och Bobby Alm Nilsson utvisade. Thurn fick rött kort direkt då han kapade gästernas Tobias Jacobsson bakifrån medan Nilsson fick det röda efter två gula kort.
Matchen avslutades med att FK Linköping gjorde ytterligare två mål på övertid genom Hariz Dozo och Fredrik Nilsson.
Stefan Jansson tror trots storförlusten att IFK ska kunna bli ett mittenlag i tvåan.

– Vi har ju spelat jämnt mot både Halmia och Ramlösa Södra så jag vet vad vi kan.Men nu i början på säsongen, då planerna är ojämna, måste vi spela lite enklare och rakare.
–Tyckte Bobby Alm Nilsson kämpade väl, att Victor Bergström var bra så länge han var med och att Ricardo gjorde några riktigt fina saker med bollen.
På grund av utvisningarna får IFK klara sig utan Bobby Alm Nilsson och Filip Thurn i lördagens match i Motala.

Till den matchen är även Fredrik Hägglund, som inte var med mot Linköping på grund av en arbetsresa till USA, ett osäkert kort då det som bekant är problem med askmoln för flygtrafiken

Tillbaka