IFK Hässleholm

11

Apr
2010

Oavgjort för IFK i genrepet

11/4 2010

Källa Norra Skåne:Ett drömmål av brassen Ricardo. I övrigt var IFK Hässleholms genrep inför seriestarten ingen höjdare. Bara 1–1 mot division tre-laget Rydaholm.

Det blåste kraftigt på Österås IP och i första halvlek tryckte IFK på med vinden i ryggen. Hemmalaget skapade bland annat nio hörnor, men udden saknades.
– Jag tycker vi ska göra något mål i första. Men det blir lite för plottrigt där framme. Och hörnor är något vi får träna på i veckan, säger IFK-tränaren Stefan Jansson.

Efter paus hade IFK motvind och Rydaholm fick mer att säga till om. Gästerna tog ledningen efter en frispark och IFK:s markeringsspel vid målet lämnade en hel del i övrigt att önska.
– Det är alldeles för enkelt, han får ju gå upp och nicka in den utan att någon går upp och tar kampen, menar Stefan Jansson.
IFK imponerade inte i andra halvlek.
– Vi måste gå mer i djupet, ta löpningarna. Nicklas Andersson gjorde det i första halvlek, men han har ju varit borta ett tag och mattades i andra, säger Stefan Jansson.

Hemmalaget var på väg mot förlust när nye ytterbacken Ricardo fick tag i bollen till vänster utanför straffområdet. Han drog till med vänsterfoten och bollen satt klockrent i krysset.
1–1, vilket också blev slutresultatet.

På söndag är det seriepremiär för IFK, men Stefan Jansson hävdar att han inte har startelvan klar för sig.
– Nä, det har jag inte, inte alls. Det är många som fightas om platserna, säger han.
Vem vaktar målet, Calle Lindell eller Kalle Olsson?
– Vi får se. Som det känns nu har vi ingen given förstemålvakt, vi kanske låter de turas om att stå, säger Jansson.

Tillbaka