IFK Hässleholm

28

Mar
2010

Thern hyllade Thurn när IFK föll

28/3 2010

Källa Norra Skåne:Filip Thurn var den store målsumparen när IFK Hässleholm föll i cupen. Som plåster på såren fick han en hyllning av en gammal VM-hjälte.

– Filip Thurn gillade jag jättemycket, en bra targetspelare, smart och bra både i luften och med fötterna, säger Jonas Thern.

Värnamo, som tränas av ex-landslagskaptenen Jonas Thern, slog ut IFK Hässleholm i Svenska cupen på Bjärnums konstgräsplan. Matchens enda mål prickade Tobias Englund in i den 54:e minuten.
– Helt okej insats från vår sida. Det blir lite naivt när vi leder, men jag är ganska nöjd, summerar Thern.

Vad tycker du om IFK Hässleholm?
– De ställer till det för oss med ett enkelt spel och skapar en del chanser. De spelar långt på Filip Thurn, som gör det bra, säger Värnamotränaren.
– Men totalt sett tycker jag resultatet är ganska rättvist, de har inte tempot för att kunna rulla bort oss.

Filip Thurn var trots berömmet från Thern inte särskilt nöjd efter matchen. Dels sved förlusten, dels grämde han sig över en rad sumpade målchanser.
– Jag antar att du tänker fråga varför jag inte gjorde mål, säger han direkt när han ser tidningens reporter närma sig.
– I dag satt dom inte. Det är så ibland när man är forward, konstaterar Thurn.

I första halvlek hade han ett friläge där han chippade bollen förbi målvakten samtidigt som han fälldes. Bollen rullade utanför – och IFK:arnas rop på straff var förgäves.
– Sen hade jag ju en boll inne, men då var det tydligen offside, säger Thurn.
– Och chansen i andra måste jag sätta, 1–1 där och vi har en riktigt bra chans att vinna.

Chansen han syftar på var en bjudning från Värnamoförsvaret, som gav Thurn ett friläge. Han lyfte bollen över målvakten, men en försvarare hann rensa innan nätet rasslade.

Sätter sig målmissarna i huvudet?
– Nej, jag satte ju tre förra helgen. Och det hade varit värre om man inte hade skapat ett enda läge på 90 minuter, då hade något varit fel. Men det är klart, det hade varit skönt att sätta något innan serien drar igång så man inte börjar tänka, säger Thurn.
Filip Thurn var inte den ende som missade chanser i IFK. Daniel Engel, Burim Rexhepi och Johan Birgersson hade också fina lägen utan att lyckas spräcka nollan.
– Man måste sätta chanserna för att vara med, så är det ju, säger IFK-tränaren Stefan Jansson.

Förutom oskärpan/oturen i avsluten var Jansson nöjd med sitt lags insats. Framförallt gillade han inställningen.
– Det märktes att nu är det tävlingsmatch. Det var fullt fokus, 30 procent mer go och koncentration från start än i träningsmatcherna, säger Jansson.

IFK-tränaren saknade lite kyla i spelet (kyla i luften var det däremot gott om i Bjärnum i lördags...) och menade att det blev lite väl många långa bollar på Thurn.
– Vi skulle kunna spela bort dom oftare, vi är inte tillräckligt kyliga för att spela oss ur pressen, säger han.
Jansson delade ut extra beröm till mittbacken Bobby Alm Nilsson och ytterforwarden Burim Rexhepi.

Kalle Olsson vaktade målet och han skötte sig bra. Men Jansson har fortfarande inte bestämt sig för om det blir Olsson eller Calle Lindell som får förtroendet som förstemålvakt när serien drar igång.

Tillbaka