IFK Hässleholm

22

Mar
2010

Hattrick av Thurn när IFK gick vidare

22/3 2010

Källa Norra Skåne: Tre mål av Filip Thurn blev tungan på vågen när IFK Hässleholm tog sig vidare i Svenska Cupen genom att slå ut division IV-laget Råå på bortaplan.

Det var Stefan Janssons manskap kom började klart bäst på konstgräset på Hedens idrottsplats. På 20 minuter skaffade man sig en 3–0-ledning genom mål av Daniel Engel och två gånger Filip Thurn.
– Så det började riktigt bra för oss med de här målen nästan direkt, tyckte IFK-tränare Jansson.

Men hemmalaget, som förstås, var inspirerat av att möta motstånd från två divisioner högre kom ändå igen.
– Men det är två lite lättvindiga mål som seglar in och plötsligt är det match igen, berättade Stefan Jansson vars lag gick till halvtidsvila med bara ett måls försprång.
– Det kändes dock inte som om vi var illa ute på allvar någon gång under den andra halvleken eftersom vi spelade betydligt mer stabilt.

Med 18 minuter kvar att spela fullbordade Filip Thurn sitt hat trick och sedan var det egentligen bara en fråga om hur stor IFK:s seger skulle bli.
– Vi var betydligt närmare både ett femte och sjätte mål än hemmalaget en reducering, ansåg Stefan Jansson som gärna berömde mittfältaren Viktor Bergström.
– Han är alltid stabil och gör gedigna insats men inhopparen André Bengtsson är ocksp värd ett extra plus.

Och Filip Thurn gör tre mål?
– Ja, det är förstås väldigt bra med en stark målskytt och om honom kan man väl säga att han kommer mer och mer, menar IFK-tränaren vars lag får betydligt bättre motstånd i nästa omgång av cupen.
– Det är redan klart att vi kommer att möta Värnamo från division I och det ser vi förstås fram mot.

Tillbaka