IFK Hässleholm

18

Mar
2010

Dags för ungdomarna att ta över

18/3 2010

Källa Lokaltidningen: Platsen som slutman i IFK Hässleholm har under två decennium tillhört säkra och rutinerade kort. I år tampas två ynglingar om platsen som nummer ett.
Efter Benny Johansson följde landslagsmeriterade Christian Fegler. När han lämnade tog MFF-förvärvet Joel Ringström plats mellan stolparna. När årets säsong drar igång är det för första gången på länge ordentlig konkurrens om platsen som nummer ett i IFK Hässleholms mål.

– Det känns bra, säger Calle Lindell som tillsammans med Kalle Olsson drillas av Benny Johansson, för första gången på konstgräset i Kristianstad tillsammans med allsvenska KDFF när tidningen är på besök.
– Det är ett stort ansvar att vara förstemålvakt, men det är kul och roligt att klubben vågar satsa på oss, fortsätter Lindell.
För honom blir det den första säsongen i IFK Hässleholms A-lag medan Kalle Olsson redan har hunnit känna på seniorfotbollen.
– Jag har haft några lärdomsår på bänken nu och känner mig redo, säger han.
Vem av de två som när säsongen rullar igång kommer att vara förstemålvakt är ännu osäkert. Under försäsongen har de fått stå lika många matcher.

Enligt målvaktstränare Benny Johansson är det ett litet riskspel att satsa på två unga målvakter, men han är inte orolig.
– Båda killarna har hög potential och kommer att utvecklas mycket under säsongen. De har en stor chans att visa upp sig nu. För första gången på länge har vi två målvakter i jämn ålder så det finns stor möjlighet för dem att utvecklas.

Styrkor:
Målvakternas styrkor enligt dem själva.
Kalle Olsson: Spelet med fötterna.
Kalle Lindell: Snacket, att organisera försvarsspelet och spelet med fötterna.

Tillbaka