IFK Hässleholm

15

Mar
2010

Burim Rexhepi stannar i IFK

15/3 2010

Stefan Jansson tog sin första seger med IFK Hässleholm. Men kanske ännu viktigare: Burim Rexhepi ger klartecken för en fortsättning i gulsvart.

Turerna kring Burim Rexhepi har varit många sedan i höstas. Men nu har IFK:s offensive kreatör bestämt sig för att stanna i Hässleholm.
–Vi är i stort sett överens. Stefan har en stor del i att jag väljer att stanna. Jag tycker att det finns lite nya möjligheter med honom som tränare, motiverar Burim som tidigare tydligt aviserat att han ville uppåt i seriesystemet.
Har du rätt motivation för att spela vidare i IFK?
– Ja, det hoppas jag. Annars hade jag inte stannat.

I IFK:s nya 4-3-3-uppställning tog Rexhepi plats ute till vänster i forwardslinjen. Under den första halvleken slickade han linjen och kom ganska sällan med i spelet.
– Det kan jag själv också känna. Sedan om det beror på mig eller på spelsystemet vet jag inte riktigt.

Mot Älmhult såg det stabilt ut defensivt. Förmodligen en kombination av att spelsystemet börjar sätta sig och att division tre-motståndet inte var alltför märkvärdigt.
Däremot fattas det fortfarande en del i offensiven. Viktor Bergström hade fått ledigt och saknades på mittfältet som spelade lite för mycket på säkerhet. Mittfältarna spelade hellre hem än valde att vända upp.

Och när bollen rullades hem till backarna var löpningar som gav alternativ på djupet sällsynta.
– Men med det spelövertag vi har så får Älmhult slita hårt i defensiven. De blir trötta och det är därför misstagen kommer mot slutet, konstaterar IFK-tränaren Stefan Jansson.

När Bobby Alm Nilsson flyttades upp ett snäpp till mittfältet i andra halvlek blev det bättre. Och det var ingen tillfällighet att det var just Bobby, med sitt driv, som bröt bollen högt upp på offensiv planhalva och spelade fram till Burim Rexhepi som tog över den centrala positionen när Filip Thurn utgick i pausen.
Rexhepi pilade in i straffområdet, drogs ner av Älmhults målvakt och fick straff.

Bobby Alm Nilsson satte straffen otagbart för utespelare som hade fått kliva in mellan stolparna när målvakten åkte på rött kort.
Joel Wedenell svarade för ett piggt inhopp och satte 2–0 i slutminuten.
– Vi har en rätt så jämn trupp. Det behöver inte skilja många träningar innan man är med i startelvan, säger Stefan Jansson som var mest nöjd med backlinjen (Pontus Lindell, Bobby Alm Nilsson, Fredrik Hägglund och Nicklas Andersson).
–Men det saknades lite go framåt. Vi hade inte tilläckligt passningstempo, fastslår IFK-tränaren.

 

Tillbaka