IFK Hässleholm

9

Mar
2010

Steg framåt trots förlust

9/3 2010

Källa Norra Skåne: IFK Hässleholm åkte på andra raka träningsförlusten mot ett division 2-lag då de föll borta mot Högaborg. Förra helgen var det dock ännu värre då IFK förlorade med 1–5 mot VMA.
– Trots allt var det ett steg framåt jämfört med matchen mot VMA, säger IFK-tränaren Stefan Jansson.

IFK kom till Helsingborg med i stort sett samma lag som mot VMA. Endast magsjuke Filip Thurn och Niklas Andersson, som var borta på grund av jobbet, saknades på Västergårds idrottsplats i Helsingborgs östra utkant.

Högaborg hade den kyliga nordanvinden i ryggen under den första halvleken. Något som resulterade i tre mål. I tionde minuten gjorde Jesper Larsson 1–0 efter det att IFK-målvakten Kalle Olsson släppt till en retur. Två minuter senare kom 2–0 på en snygg friskpark av Christer Nordin. Samme man gjorde också 3–0 i den 25 :e minuten på ett friläge.
– Vinden ställde till med mer än jag trodde, säger Stefan Jansson.
– Tyvärr var vi väl lite för naiva vid några av målen då vi tappade boll på mittfältet så Högaborg snabbt kunde vända spelet.

Trots underläge med 0–3 i paus hade de gulsvart en del chanser. Daniel Engel, som spelade som mittforward i tremannaanfallet i stället för Thurn, hade ett friläge redan i den femte minuten. Även Burim Rexhepi och Anton Persson hade chanser att näta. Men det kunde också blivit ytterligare mål för Högaborg som bland annat hade en boll i överliggaren.

Spelmässigt blev det bättre för IFK efter paus. Då kom också reduceringsmålet till 1–3 när Daniel Engel snyggt mötte en hörna från Joel Wedenell och förpassade bollen i nät. Minuten senare kunde det blivit ännu en reducering då Linus Karlsson, snyggt framspelad av Burim Rexhepi, sköt ett skott som Högaborgmålvakten med viss möda kunde tippa till hörna.

16-årige André Bngtsson, nyförvärv från Hanaskog, gjorde ett bra inhopp i den andra halvleken vilket gladde IFK-tränaren Stefan Jansson.
– Han är totalt orädd som har vilja och ambition. André kan gå hur långt som helst.
Mittbacken Fredrik Hägglund hade en skadefylld fjolårssäsong. Mot Högaborg kunde man se att det återstår en del innan toppformen infinner sig.

– Det saknas än en del i timingen, säger Stefan Jansson som matchar sin mittback försiktigt.
– Det är viktiga är att Fredrik kommer i gång och blir stark i kroppen.
Nästa träningsmatch för IFK Hässleholm spelas redan på tisdag då de gulsvarta möter Sölvesborg på bortaplan. Förhoppningsvis är Niklas Andersson och Filip Thurn tillbaka då.

Tillbaka