IFK Hässleholm

1

Mar
2010

IFK föll mot seriekollegan

1/3 2010

Läckra intentioner i offensiven. Stora luckor i defensiven. IFK Hässleholm föll med 1–5 mot seriekollegan VMA på konstgräset i Kristianstad.

– Vi hade stort bollinnehav och dominerade spelmässigt den första halvleken, utan att göra mål. Men VMA ställde om och gjorde tre väldigt enkla mål på oss, sammanfattar assisterande tränaren Alf Jönsson i IFK Hässleholm.

Efter mjukstarten mot Glimåkra förra helgen ställdes IFK på prov för första gången. Det går snabbt att konstatera att det nya spelsystemet 4-3-3 behöver få tid på sig.

– Ingen tycker om att förlora med 5–1 men samtidigt tycker jag att man kan skönja Stefan Janssons nya tankar om hur vi ska spela offensivt, ett spel där ytterbackarna deltar mycket framåt.

– Vi spelade ett väldigt variationsrikt anfallsspel men de insläppta målen avslöjar en obalans. Vi måste klara av att hitta en defensiv balans i spelet. Vi får se över alltihop och självklart ha tålamod, säger Affe.

I andra halvlek bytte IFK in sju avbytare vilket innebar att det var ett mycket ungt gulsvart lag på plan. Filip Thurn svarade för IFK:s reducering när han, fint framspelad i djupled av Burim Rexhepi, avslutade på ett tillslag.

Noterbart i IFK:s uppställning är att förre Kristianstads FF-spelaren Nicklas Andersson tog hand om en ytterforwardsplats (i tremannaanfallet med Burim Rexhepi och Filip Thurn) och är högintressant.

– Absolut. Vi vet vad vi får, Nicklas ligger alltid på en jämn nivå. Sedan hoppas man att han kan få ytterligare ett lyft om han kommer till oss.

Fjolårsjunioren Kalle Lindell vaktade målet.
– Kalle Olsson och Kalle Lindell bedömer jag som väldigt jämna.

Mittfältet utgjordes av Johan Birgersson, Viktor Bergström och Anton Persson medan Pontus Lindell, Fredrik Hägglund, Bobby Alm Nilsson och David Adolfsson startade i backlinjen.

En spelare som är förlorad för IFK är Fisnik Alaj som fick fjolårssäsongen förstörd efter en bilolycka. I helgen nätade han för sin nya klubb BW 90.
– Han har haft det jobbigt med alla resor och det var svårt att hitta en bra lösning, säger Affe Jönsson.

Tillbaka