IFK Hässleholm

27

Feb
2010

Final i 17:e Sportlovscupen

27/2 2010

Källa: Norra Skåne

På torsdagen spelade den sista matchen i årets Sportlovscup i IFK Hässleholms regi.

Det var finalen för sexorna där Läredaskolan och Grönängsskolan möttes. Grönängsskolan avgick med segern och fick höja pokalen.

Årets upplaga av Sportlovscupen var den 17:e som avverkats.
Måndag till torsdag har Qpoolen fyllts med spelsugna fotbollsspelare. Veckan började med de lägsta klasserna och sedan har matcherna avlöst varandra fram till torsdagseftermiddagen.

I år har 60 lag deltagit. Lagen kommer från kommunens olika skolor. Klassen anmäler ett mixat lag och på plan skall det vara sex man och av de måste minst en vara flicka. På avbytarbänken får man ha obegränsat antal så det blir tillfälle för alla att spela.

Från gruppspelet går de vinnande lagen vidare till semifinal och final. Nytt för i år var att både gruppspel och finalspel var på samma dag.
–Här har varit en härlig stämning i fyra dagar säger Sune Levin, som hållit i trådarna under många Sportlovscuper. Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån –Det har varit härlig stämning hela veckan, säger Sune Levin som håller i trådarna. Här kan man spela lika villkor.

När årskurserna 1 till 4 spelar är det mycket föräldrar på läktarna, när de äldre spelar kommer det mer kompisar för att heja på lagen.
–Det här en bra sportlovsaktivitet här har de sysselsättning hela dagen, säger Douglas Ahlqvist, sekreterare i Gamla IFK:are.
Douglas Ahlqvist kunde konstatera på torsdagseftermiddagen att försäljningen i kiosken hade varit god. Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån
De ungdomar som inte spelar ställer upp som domare och funktionärer under speldagarna. Douglas Ahlqvist är också en av de som under den här veckan har bemannat kiosken.
– Försäljningen har gått bra, säger han, vi har fått fylla på hela tiden.
Överskottet från hela cupen går till IFK:s ungdomsverksamhet.

Tillbaka