IFK Hässleholm

9

Feb
2010

Ryktenas män stannar i Hässleholm

9/2 2010

Källa Norra Skåne: De har bägge länge varit ryktenas män. Men nu står det klart att IFK Hässleholm får behålla sitt rutinerade mittlås, Bobby Alm Nilsson och Fredrik Hägglund.

– Väldigt stor betydelse för mitt beslut har vår nye tränare Stefan Jansson varit, säger Bobby Alm Nilsson, 27, som därmed inleder sin sjätte säsong med de gulsvarta.
– Det är riktigt kul att gå ner på träningarna igen och det känns som man hittat tillbaka en hel av gnistan och glädjen för fotbollen.

Även Fredik Hägglund poängterar Janssons tränarinträde i klubben som en viktig orsak till att han inte valde någon annan klubb.
– Det känns som början på något nytt i klubben och min förra säsong förstördes ju till en del av min skada, menar Hägglund som var känskadad stora delar av hösten.
– Men nu känns allt bra och jag är ordentligt sugen.

Det var dock långt ifrån självklart IFK:s rutinerade mittlås skulle stanna även under 2010.
Bobby Alm Nilsson kunde blivit Köpenhamnare eftersom det danska andraligalaget, B1908 ville ha honom.

– Men det föll på att man inte kunde greja ett halvtidsjobb och jag kände att jag var rädd om det jag hade här hemma, säger Alm Nilsson vars namn också dök upp i grannklubben Kristianstads FF så sent för någon vecka sedan.
– Det gick aldrig så långt som till att jag var där och tränade och när sedan IFK visade att man ville satsa på mig så bestämde jag mig för att stanna, säger Bobby Alm Nilsson.

Även Fredrik Hägglund kunde efter bara ett par säsonger i IFK-tröjan ha varit förlorad.
– Jag hade en del förfrågningar från andra klubbar men nu känns det bara spännande och utmanande med nya lag i serien och en ny och spännande spelartrupp, tycker Fredrik Hägglund.

För värvaransvarige Michael Engel betydde Alm Nilssons och Hägglunds underskrifter också mycket.
– Vi har härlig och bra fart på träningarna med 20 till 22 spelare igång - både etablerade och yngre killar, säger Engel som dock räknar med att kunna presentera dels ett par ytterligare namn från förra årets trupp och dels tre helt nya spelare inom en snar framtid.

– Vi jobbar hårt med detta och när nu Bobby och Fredrik skrivit på så ger det ju också bra signaler till andra aktuella.
Hur är läget med exempelvis Burim Rexhepi?
– Han tränar ju med oss och även om det finns andra klubbar som är intresserade av honom så kan vi ju hoppas på att han stannar, förklarar Michael Engel.

Tillbaka