IFK Hässleholm

2

Feb
2010

Hanaskog-talang till IFK

2/2 2010

16-årige André Bengtsson är yngst att kliva in i IFK Hässleholm sedan Burim Rexhepi.

André Bengtsson är bara 16 år. Men Hanaskogsgrabben har redan skaffat sig en hejaklack som älskar honom. På tisdagen skrev han på för IFK Hässleholm.

André Bengtsson beskrivs som något av ett underbarn. Redan 2008 debuterade han i Hanaskogs a-lag och han spelade samtliga seniormatcher ifjol. Avgående Hanaskogstränaren Peter Lindqvist gav honom epitetet säsongens utropstecken. Bengtsson var så populär på Västra Hed att den nykomponerade klacken sjöng hans lov på matcherna.
– Jag spelade mest yttermittfältare. Jag var anfallare en match, då gjorde jag två mål. Men sen var det tillbaka till mittfältet igen, berättar André Bengtsson som fick ihop åtta fullträffar för seriesegrande Hanaskog.

Men division fyra-spel lockade inte tillräckligt. André sökte större utmaningar.
– För sin ålder är han väldigt långt kommen. Han har helheten, balansen i sitt spel och det är ovanligt när man är så ung. Han kan spela var som helst på mittfältet för han är så mogen i sitt sätt att spela, betygsätter Alf Jönsson som är en i IFK:s tränartrojka och som tränar André på fotbollsgymnasiet i Hässleholm.

Hur beskriver du dig själv som spelare?
– Jag är spelförstående och gillar att utmana mycket. Jag har bra blick för spelet och även bra passningar, säger Bengtsson.

Flera av spelarna i IFK-truppen är välbekanta ansikten för André.
– Jag lånades in till Gothia i somras så jag känner de flesta i juniorlaget.
I somras tränade André med Mjällby och även Kristianstads FF har visat intresse.

Varför blev det IFK?
– Bosse Nilsson och Affe Jönsson var två av anledningarna. Kontakterna de har, och så är de rutinerade.

Han har provtränat ett tag och tanken var att han skulle mixa j-lagspel med seniorträningar. Men nu väljer alltså IFK att låta 16-åringen gå rakt in i a-truppen. Något som inte hänt sedan Burim Rexhepi var i motsvarande ålder.
– Det är yngsta spelaren på länge. Men det kommer att gå hur bra som helst. Det kommer att bli enormt roligt och spännande att följa André, säger Affe Jönsson.

I dagarna gör IFK klart med ytterligare ett par spelare ur den befintliga truppen. Men det kommer att bli ett kraftigt föryngrat gulsvart lag i årets division två-serie. Åtta 91:or lyfts upp; Jacob Lang, Joel Wedenell, Linus Karlsson, Linus Berg, Diego Delgado, Vladimir Barazza, Islam Mireé och Calle Lindell.

Även Alexander Björnlund, född 1992, får chansen i a-truppen.
– Det är tänkt som ett lärlingsår för dom. Visst blir det väldigt ungt men just 91-kullen är enormt talangfull. Det är många som kan bryta igenom snabbt men samtidigt måste vi ha tålamod med dom, säger Affe Jönsson.

Tillbaka