IFK Hässleholm

21

Jan
2010

Han är IFKs första nyförvärv

21/1 2010

Källa Norra Skåne:

Daniel De Stefano, Oskar Olsson, Joel Ringström, Peter Olsson... det har snackats mycket om alla som lämnar. Men här är en spelare som går till IFK Hässleholm. Victor Bergström har ritat på för gulsvart.

I en testmatch med IFK Hässleholm i höstas presenterade sig Victor Bergström för IFK-ledningen – som öste beröm över ex-djurgårdaren.
– Han var strålande, sa Affe Jönsson, assisterande tränare i IFK, efter testmatchen.
Och nu är 21-årige Bergström klar för spel i IFK och division två.
– Jag är innermittfältare, men ganska allround. Ganska klok, en bollvinnare och god passningsspelare, säger Bergström.
Moderklubben är Djurgårdens IF, där han nådde U21-allsvenskan men aldrig riktigt lyckades ta klivet upp i a-truppen. Istället lånades Bergström ut till samarbetsklubben Värtan där tränaren hette – Stefan Jansson. En tränare han nu återförenas med i Hässleholm.

För ett och ett halvt år sedan flyttade Bergström till Lund för att plugga till civilekonom.
– Stefan tyckte jag skulle köra på med fotbollen när jag flyttade ner. Men jag ville ge studentlivet en chans och i huvudet hade jag lagt av när jag kom till Lund, säger Bergström.
Han höll igång med spel i studentgänget Hallands Nation och satsade på studierna och studentlivet. Men suget efter fotbollen började komma tillbaka och när IFK på nytt visade intresse för honom i höstas nappade Bergström. Att hans gamle tränare från Stockholm hade tagit över IFK spelade givetvis in.

– Jag känner ju Stefan väl sedan han var i Djurgården och Värtan. Och jag hade faktiskt honom som tränare när jag gick i fotbolls-klass i skolan också, säger Bergström.
Han ser fram emot att återuppta fotbollskarriären på allvar. Pendlandet från Lund är inga problem för en kille som har rest Stockholm runt för att träna fotboll sedan han var liten och han tror att studierna kan påverkas positivt av fotbollen.

– Nu har jag känt på studentlivet och jag är glad att jag gjorde det. Men nu känns det positivt att köra på med fotbollen. Det kan vara bra att få ordning på sig själv, styra upp sig själv lite.
Vad har du för målsättning kommande säsong?
– Jag tar en dag i taget, jag har mognat på det sättet. Först och främst måste jag bita tag i den fysiska biten, jag har ju inte satsat på fotboll på ett och ett halvt år. Sen ska jag försöka ta en plats i laget och hjälpa klubben. Jag vet att jag klarar av att spela på den här nivån och det ska bli jättekul.

Vad säger du om IFK Hässleholm?
– En ung trupp, unga och hungriga spelare. Väldigt högt tempo på träningarna.
Men hur är det för en ur-djurgårdare att dra på sig en gul-svart tröja?
– Vi snackade lite om det, jag har ju Djurgården som moderklubb och mina föräldrar är på alla Djurgårdens matcher. Men jag är väl inte lika patriotiskt nu som när jag var yngre och det är lite lättare att spela i gulsvart när man är i en annan del av landet.

Tillbaka