IFK Hässleholm

20

Jan
2010

IFK fyller på truppen

20/1 2010

Källa Norra SKåne:

IFK Hässleholm har skrivit nya tvåårskontrakt med Joel Svensson och Daniel Engel. Båda är mittfältare och nosade förra året på spel i A-laget.

– De är enormt utvecklingsbara och det ska bli spännande att se hur bra de kan bli i framtiden, säger Affe Jönsson, assisterande tränare i IFK Hässleholm.

IFK har haft en tung start på den nya säsongen. Då samtliga kontrakt gått ut så har det varit mycket jobb för värvningsansvarige Michael Engel.
–Men det känns nu som att bitarna börjar falla på plats så sakteliga, säger Engel.

Både den defensive mittfältaren Joel Svensson och den mer offensivt lagde Daniel Engel kom till IFK från grannen Hässleholms IF. 20-årige Joel var i fjol våras så gott som ordinarie på IFK:s mittfält, men hade en lite segare höst. Även den ett år yngre Daniel fick under sin debutsäsong känna på spel i IFK:s division två-lag.
–Tror att både Daniel och Joel kan bli riktigt bra på sikt, säger Affe Jönsson som menar att båda har utvecklats i IFK.
–Då vi lär få en ganska ung och orutinerad trupp så är det bra att några har kännt på hetluften i division två.

IFK har precis dragit igång sin försäsongsträning under nye tränaren Stefan Jansson och Affe Jönsson, som var andretränare även under Daniel Nilsson. De fyra första veckorna blir det enbart fysisk träning.
–Vi kommer att köra fyra pass i veckan i Linnéskolan där vi har tillgång till styrkehallen, berättar Jönsson.

Stefan Jansson jobbade i Djurgården under epoken Sören Åkerby/Zoran Lukic och blev mycket inspirerad av deras träningsmetoder. Träningen byggde på hård fysisk träning utan boll under försäsongen. Något som också gav resultat då Djurgården malde ner allt motstånd och vann SM-guld åren 2002 och 2003.
– Vecka sex börjar vi träna utomhus och då kommer vi att vara på konstgräset i Bjärnum. Det blir två pass där plus att vi har två fyspass, berättar Affe som tycker det är dåligt att Hässleholm inte har någon egen konstgräsplan.

– Känner inte till någon stad av Hässleholms storlek som saknar konstgräsanläggning.

Något som också är anledningen till att IFK varken tränar eller spelar någon träningsmatch hemma i Hässleholm.
–Vi kommer att spela alla borta, säger Affe Jönsson vars IFK spelar första träningsmatchen mot nyblivna allsvenskarna Mjällby den 20 februari.

Träning och spel på gräs blir det förhoppningsvis i slutet av mars. Sedan är det rekordunga IFK-laget redo att ta sig an FK Linköping i hemmapremiären på Österås i mitten av april.

Tillbaka