IFK Hässleholm

15

Jan
2010

Peter och Steff går till Sösdala

15/1 2010

Källa Norra Skåne:  I höstas var Sösdala IF snubblande nära att ta steget upp i fyran. 2010 har de en jättemöjlighet att lyckas. Med nyförvärv som Peter Olsson, Daniel De Stefano och Jimmy Eek blir det svårt att missa.

Vintervädret har inte bara betytt snöfall. Över Sösdala IF regnar det manna från himlen.
–Det kan man lugnt påstå. Vi är självklart jätteglada när två division två-spelare kommer till oss. Det är en chans som sällan dyker upp, säger Sösdalas spelande tränare Fredrik Ahlgren.
–Vi hörde att "Steff" eventuellt skulle varva ner. Vi är ju barndomskamrater och har spelat ihop när vi var små, så jag hörde mig för om han var intresserad av att ingå i tränarstaben tillsammans med mig och Hans Dahlberg.

Det var Daniel De Stefano, som har Sösdala IF som moderklubb.
–Att ingå i tränarstaben verkade intressant. Se om det kan vara någonting för mig. Att försöka sälja in sin egen fotbollsfilosofi och kunna vara med och påverka, det blir en ny utmaning, säger Daniel De Stefano.
Att få hem De Stefano som har rutin från allsvenskan och superettan är rena vinstlotten för Sösdala.
–Han kommer förmodligen även att hjälpa till i ungdomsverksamheten. "Steff" är ju en stor förebild, säger Ahlgren. De Stefano fick med sig försvararen Peter Olsson från IFK Hässleholm.
–Jag behövde något nytt, jag har stått och stampat på samma ställe ett tag. Det har varit samma visa om igen i IFK ett par år och det har inte hänt någonting, motiverar Peter Olsson.
Målfarlige Jimmy Eek har också skrivit på för Sösdala. Därmed har klubben förstärkt varje lagdel.
Daniel Andersson (Ballingslöv) och Knut Nordahl (Tjörnarp) är tillbaka i Sösdala. De breddar truppen ytterligare.

Även om man tappat målvakten Johan Svensson, som flyttat till Malmö och är aktuell för Lilla Torg, ser det riktigt bra ut inför 2010.
–Nu har vi en bra bredd och den spets vi saknade i höstas. Vi släppte in 40 mål ifjol. Kan vi halvera den siffran så kommer vi att vara med och slåss i toppen.
Fyran nästa?
–Givetvis är målet att hamna bland de tre och vi är revanschsugna efter missen i höstas. Men även om det är jätteduktiga spelare så ska laget spelas ihop också. Fast visst har vi som mål att klättra ett steg, säger Fredrik Ahlgren.

Tillbaka