IFK Hässleholm

4

Jan
2010

Thurn först in i IFK

4/1 2010

Källa Norra Skåne:

Filip Thurn är först in i IFK Hässleholms trupp. Än så länge ganska ensam. Men det bryr sig inte den 20-årige anfallaren om.

–Även om fem man skulle försvinna är det ingen fara på taket. Jag ser ändå positivt på läget. Då får jag ta större ansvar och kanske får en mer framskjutande roll i laget. Nu ska jag snacka med några av de yngre och få dom att skriva på, säger Filip Thurn.
Det är framförallt några av de äldre spelarna som tvekar om en fortsättning. Skulle ett par falla ifrån så tror inte Filip Thurn att det enbart är en nackdel.
–Vi har ju haft samma lag ett par år och inte nått hela vägen. Kanske behövs det en förändring.

–Jag är av den åsikten att vi har många duktiga yngre spelare i klubben, det såg vi inte minst i Qpoolen där juniorerna gick och vann. Jag tror på ungdomarna. Många av våra 16- och 17-åringar är inte mycket sämre än Helsingborgs IF:s ungdomsspelare. Om de kan gå in i allsvenskan så kan våra definitivt spela division två-fotboll.
Har du haft fler alternativ än IFK att välja på?
–Uppåt har det inte funnits några och jag tänkte att om jag ska fortsätta satsa så får jag ta att det inte är så bra betalt och åka runt halva Sverige på bortamatcher. Mitt mål är att försöka ta mig något steg uppåt och då tror jag att chanserna är störst om jag är kvar i IFK.
–Markaryd har ringt men då spelar jag hellre i division två än division tre. Sen har jag ju varit i IFK i många år och trivs väldigt bra i klubben. Det är också viktigt.

Vittsjögrabben har skrivit på för två år.
–Eller egentligen ett plus ett, med möjlighet att omförhandla. Det var ett jäkla tjat från de gamla gubbarna, både Lennart Månsson och Bosse Nilsson var på mig, så det var lika bra att skriva på, skrattar Thurn.
Flera av de andra spelarna efterlyser en satsning. Spelar det ingen roll för dig?
– Klart att jag gärna hade sett att de värvat in fem bra spelare men finns inte pengarna så får man satsa på de yngre. Jag tycker att det viktigaste är att att få spela kontinuerligt och ha bra tränare. Och med Stefan, Bosse och Affe så har vi det.
Ser du dig som en renodlad anfallare 2010?
–Ja! jag orkar inte springa omkring som en dåre på mitten. Det är lugnare som forward, säger Filip Thurn och avlossar en ny skrattsalva.
IFK Hässleholms första spelare –och muntraste. Oförskämt pigg på nyårsdagen.

Tillbaka