IFK Hässleholm

7

Dec
2009

IFK:s juniorer skrällvann

7/12 2009

Källa: Norra Skåne

Ungtupparna mot stjärnorna.
Burim, Joel, och Bobby mot betydligt mer okända namn som Linus, Jonathan och Tobias.
Gissa vilka som efter matchen snabbt smet ur ur Qpoolen med kapuschongerna väl uppdragna?

Egentligen skulle det inte ens vara IFK:s vassaste juniorer. De var uppflyttade i andralaget (som är klart för semifinal). Men Linus Svensson, 16, Tobias Grybb, 17, Jonathan Nilsson, 17, och deras aningen mer rutinerade 18-åriga lagkamrater gjorde precis allting rätt mot sina äldre klubbkamrater.
Och stjärnorna flög all världens väg.
Sedan slog IFK:s tredjelag ut både Yngsjö och HIF av bara farten.
–Mot IFK gjorde vi vår bästa match i turneringen, säger Filip Melin.
–Vi tog ju ledningen med både 1–0 och 2–0. Vi spelade jättebra och de blev stressade och ställda. Vi var väl inte direkt favorittippade inför matchen men hade ingenting att förlora.
Mot Yngsjö startade IFK trögt men vände 0–2 till seger med 3–2.
–Vi var lite trötta efter urladdningen och fick slita hårt.

Även det behärskade IFK Hässleholms juniorer som spelade en jämna kvart mot HIF. Först i slutet rann siffrorna iväg till 4–2 för de gulsvarta.
I semifinalen ställs IFK:s ungtuppar mot Simon Nilssons Ballingslöv. Simon har precis lämnat tränaruppdraget för IFK:s juniorer.
–Det ska bli skönt att slå honom med, smajlar Filip Melin.
I den andra kvarten avgjordes ett hett brödramöte. Nilsson mot Nilsson. Storebror Daniel coachade Markaryd medan lillebror Simon är ny tränare för Ballingslöv. Och det blev alltså lillebror som drog längsta strået.

Joakim Christensen gav Ballingslöv ledningen i en jämn match. Med fyra minuter kvar fick Markaryd en straff. Joakim Falk klev fram och krutade upp kvitteringen i högra krysset. Men i slutminuterna avgjorde Fredrik Svensson för Ballingslöv och Simon Nilsson kunde nöjt konstatera att han fört det nya division fem-laget till semifinal i Norra Skåne cup.
–Jag är ganska nöjd. Vi spelade oerhört disciplinerat. I de tidigare matcherna spelade vi en annan, offensiv fotboll men när man möter lag från högre divisioner gäller det att hålla boxen. Jag tycker att det var en rättvis seger. En skön start i föreningen.

Lite extra skönt att få trycka till storebror?
–Jo, men jag har slagit honom med IFK:s juniorer i finalen, så det börjar bli en vana, skrockar Simon och levererar ett belåtet flin i riktning mot Daniel.
–Jo, jag har sagt att Simon borde fundera på att satsa på en coachkarriär i five-a-side, replikerar Daniel som tyckte det var lite surt att försvinna i kvarten.
–Klart man alltid vill vinna men inomhus är inte på blodigt allvar.

I semifinalen ställs Ballingslöv mot Simon Nilssons gamla (läs unga) adepter från IFK.
–Nu får vi möta mina gamla spelare. Så nu får vi väl se hur bra jag känner dom, säger Qpoolens gladaste Nilssonbroder.
Yngstebrodern Jacob åkte ju ut med sitt HIF i kvarten mot IFK.

Tillbaka