IFK Hässleholm

14

Nov
2009

Långa resor väntar för IFK

14/11 2009

Nya lag och långa resor väntar IFK Hässleholm om förbundets förslag till serieindelning 2010 går igenom. IFK har nämligen flyttats till division två Östra Götaland. Klubbens sportchef John Paulsson är inte helt nöjd med flytten.
– Vi hoppas att vi kan få till en ändring på seriesammansättningen, säger han.

När den nya serieindelningen presenterades av fotbollsförbundet hamnade IFK Hässleholm och VMA IK i den östra tvåan. Där får klubbarna sällskap av sex lag från Småland, ett från Blekinge och tre från Östergötland. Men bortaresor till Linköping, Jönköping, Motala och Vimmerby är inget som lockar Skånelagen.

– Jämför man med denna säsongen så får vi resa dubbelt så långt. I år hade vi 125 mil enkel resa, går förslaget igenom har vi 250 mil enkel resa och vi tycker väl att det är lite för många mil på vägen, säger John Paulsson.
Både IFK Hässleholm och VMA hade hoppats på spel i södra serien. Nya lag i den serien är Högaborgs BK, IS Halmia, Varbergs BoIS och Ramlösa Södra. Dessutom ska tre Göteborgslag från den västra serien flyttas dit. Men sista ordet är inte sagt.
– Vi har varit i kontakt med VMA. Tillsammans kommer vi att lämna in ett förslag med en helhetslösning som minskar resandet för alla lagen i de tre serierna, sedan får vi se vad som beslutas i slutet av månaden, säger Paulsson.

Ett seriebyte skulle bli kostsamt för Skånelagen.
– Och då är det inte bara milkostnaden. Det kommer att ta mycket längre tid och ska vi resa så långt måste 20-25 personer äta både före och efter matcherna.
Finns det något positivt med spel i östra serien?
– Rent fotbollsmässigt kan det förstås vara intressant att möta nya lag, men jag tror det blir spännande matcher även i den södra serien.
Distrikten har fram till den 16 november på sig att granska förslagen och komma med synpunkter. Den slutgiltiga seriesammansättningen fastställs sedan på förbundets representantskapsmöte den 27 november.

Tillbaka