IFK Hässleholm

2

Nov
2009

Mittfältarna heta i testmatchen

2/11 2009

Räkna med kraftiga övertalningsförsök i framtiden, Viktor Bergström. Den 21-årige mittfältaren var nämligen lysande i IFK Hässleholms interna testmatch i fredags kväll.
– Ja, han var strålande. Och det verkar också som att han är sugen på att spela här, säger IFK:s assisterande tränare Alf Jönsson.

Resultatet i matchen var inte det viktiga. De gul-klädda besegrade de svartklädda med 6-1, men desto viktigare var hur de fyra testspelarna skötte sig.
Och mest lyrisk var den assisterande tränaren över Viktor Bergströms spel.
– Han är mycket, mycket intressant, säger Jönsson.

21-åringen har tidigare ingått i huvudtränaren Stefan Janssons organisation under tiden i Djurgården. Men nu studerar Bergström i Lund, vilket ställer till en del problem.
– Vi får se om han vill offra den tid som det tar att spela med oss. Men eftersom Stefan också bor i Lund kan de ju åka tillsammans, menar Jönsson.
Nu var inte Viktor den enda mittfältaren som imponerade. Även 23-årige Adnan Bajgora, Markaryds IF, stod för en stabil insats i testmatchen.

– Han gör alltid bra ifrån sig. Adnan är central mittfältare som kan användas både offensivt och defensivt. Han är mycket spännande och vi hoppas så klart på honom.
– Vi tror ändå att han känner att det skulle vara lite mer stimulerande att spela i IFK än i Markaryd och han var positiv efter matchen, säger Jönsson.

Den tredje provspelaren Nicklas Andersson, Kristianstads FF, fick spela i en lite ovan position (forward) och hade det inte alltför lätt.
– Han är ju normalt sett ytterback eller yttermittfältare. Men även han är intressant, fast han vet väl ännu inte om han vill vara kvar i KFF.

Nicklas problem är bristen på speltid. Den 20-årige KFF-spelaren visade ändå prov på löpvillighet och räknas inte bort av Alf Jönsson.
– Nej, han var som sagt bra han med.
Men är det rätt uppfattat att Bergström och Bajgora imponerade mest?
– Ja, det kan man väl säga.

Den fjärde testspelaren, ytterbacken/yttermittfältaren Philip Alm från Perstorps SK, är än så länge mer tänkt som utfyllnad i truppen.
– Men han skulle definitivt platsa i truppen. Han har en bra vänsterfot och är i sina stunder fantastisk.

För nye tränaren Stefan Jansson var det en speciell match, trots att det bara var en internmatch.
– Ja, det var ju min första match i IFK. Men vi har en bra grund att börja från. Och matchen i sig tycker jag höll bra tempo.
– Alla bjöd upp och satsade i närkamperna. Precis som det ska vara när det kommit en ny tränare till klubben, säger Stefan Jansson

Av Carl-Johan Liljedahl

Tillbaka