IFK Hässleholm

2

Nov
2009

Helsingborgstränaren med i IFK Hlms stab

2/11 2009

I samband med testmatchen presenterades en tränarbomb. Allsvenska Helsingborgs avgående tränare Bosse Nilsson, 65, kommer nästa säsong vara knuten till IFK Hässleholm.

– Det känns så klart bra, säger IFK Hässleholms assisterande tränare Alf Jönsson.
De båda spelar tennis ihop ett par gånger i veckan och är nära vänner. Genom att Bosse Nilsson avgår som tränare för HIF och i stället ska hjälpa klubben med scoutingverksamhet, får han mer tid över för annat. Till exempel som att hjälpa IFK.
– Ja, det blir ju rätt så enkelt för honom eftersom han bor i Hässleholm. Men det är en väldigt blygsam roll han kommer ha, förklarar Jönsson.

 

Nilssons roll blir att vara en mentor för division 2-klubben, och då kanske framför allt för tränarparet Jansson/Jönsson.
– Han kommer stötta oss tränare och vara ett bollplank för mig och Stefan (Jansson). Komma ner på någon träning och så. Och Bosse har ju verkligen god erfarenhet av tränaryrket, säger den assisterande tränaren.

Helsingborgstränaren själv, som var på plats under testmatchen, snålar inte på betyget gällande IFK:s spelarmaterial.
– Det känns som att det finns en positiv inställning i klubben och Stefan (tränaren) är ju en idéspruta och en ettermyra på plan. Jag tror det kommer bli en nytändning på många sätt, här finns många unga spelare som är duktiga och nu är det bara att ta sig i kragen och försöka komma upp en division, säger Bosse Nilsson.
– Om det sedan blir nästa säsong eller säsongen efter det vet jag inte, men det finns en stor möjlighet att ta sig upp, det tror jag.

 

Samarbetet mellan de svenska klubbarna och fotbollsakademien i Sydafrika fortsätter det också. Men med ett tillägg.
– Jag tror nog att vi kan få spelare från HIF och inte bara från Sydafrika. Det kan ju finnas sådana som behöver speltid, säger Alf Jönsson.

När det gäller säsongens stora positiva överraskning Bradley "Surprise" Ralani kan nog IFK-fansen sluta hoppas. Det mesta talar för att han återvänder till Sverige, men inte till gulsvarta kläder.
– Vi tar ett beslut om honom i december. Jag ska ner till Sydafrika efter att allsvenskan slutat och prata med folk där på akademien.

– Men visst håller han god klass, det gör han. Han vill vi nog behålla i Sverige. Fast "Surprise" är nog för långt kommen i sin utveckling för att stanna kvar i Hässleholm, menar Nilsson.
Sista ordet i den historien får kanske ändå Helsingborgs nye tränare, som ännu inte är presenterad.

Av Carl-Johan Liljedahl

Tillbaka