IFK Hässleholm

5

Oct
2009

Lilla Torg bjöd på en ny tung förlust

5/10 2009

Fem matcher i rad utan seger. IFK Hässleholm ville bryta den negativa trenden och avsluta seriespelet med tre poäng. Men när matchen mot Lilla Torg FF var över hade IFK åkt på en ny tung förlust.

– En jämn match som vi förlorade med 3-0. De skapade inte så mycket heller och de två första målen bjöd vi på, säger Hässleholmstränaren Daniel Nilsson.

I regn och hård blåst tog hemmalaget tidigt kommandot på Hästhagens idrottsplats. Kalio Diallo hade ett jätteläge att ge Lilla Torg ledningen redan i femte minuten, men anfallaren dribblade till slut bort sig själv. Efterhand jobbade sig IFK Hässleholm in i matchen och tog över allt mer. Målchanserna var dock lätträknade. Bradley "Surprise" Ralani försökte knorra in bollen i 17:e minuten utan att lyckas.

Tio minuter senare fick Filip Thurn efter stenhårt jobb i straffområdet fram bollen till Fredrik Hägglund. När IFK-mittfältaren skulle trycka in ledningsmålet var en försvarare framme och rensade bort bollen i sista sekund. Det ville sig inte framåt för gästerna.

– Vi trillade boll bra och kom runt på kanterna utan att skapa några riktigt heta lägen. Så har det sett ut de senaste matcherna. Det vi saknar är en målskytt, en killer i boxen, som gör målen eller drar till sig uppmärksamhet, säger Daniel Nilsson.

I stället tog Lilla Torg ledningen i slutet av halvleken. I 42:a minuten fick Malmölaget en frispark i bra läge strax utanför straffområdet. Amjad El Goranie klev fram och fick en härlig träff ? och hjälp av en IFK-försvarare som touchade bollen i mål bakom en chanslös Joel Ringström.

Andra halvlek blev spelmässigt inte mycket bättre. Mycket kamp på mittplan, få målchanser. IFK bytte in Joel Svensson och tog ut Filip Thurn. Svensson tog plats på mittfältet och Daniel Engel avslutade matchen som anfallare bredvid "Surprise".

Men IFK kom ingenstans i motvinden. Med tio minuter kvar kom avgörandet. Noraollah Amiri, pigg inhoppare i hemmalaget, snurrade bort sin försvarare och blev nerdragen i straffområdet. Mattias Hanson förvaltade straffen på bästa sätt innan Amiri själv fastställde slutresultatet med ett tungt skott i 89:e minuten. Stor glädje i Lilla Torg, som i och med segern klarade sig kvar i division två. För IFK Hässleholm, som siktade högt, slutade säsongen med en sjätteplats.

– Den placeringen är vi självklart inte nöjda med. Målet var att ta 40 poäng, vilket vi trodde skulle räcka till en placering bland de tre bästa, tyvärr blev det inte som vi tänkt oss, säger Nilsson.

 

Jonas Widerberg

Tillbaka