IFK Hässleholm

29

Sep
2009

IFK vägde för lätt mot seriesegraren

29/9 2009

Källa: Norra Skåne


Försvarsstarkare. Betydligt effektivare. Helt enkelt ett nummer större.
Lunds BK kom till Österås –och visade Hässleholm vad som krävs för att ta hem division två.

Seriesegrande "Krubban" uppträdde som en uppgraderad version av IFK. Båda lagen trillade bitvis trevlig boll. Men medan IFK snubblade på straffområdeslinjen hittade Lund hela vägen in. Och medan IFK frikostigt bjöd på mål var det stängda dörrar i gästernas försvar.
IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson pekade på den stora skillnaden mellan lagen:
– Deras nummer 16 är grymt bra. Han är oerhört betydelsefull för dom. Man måste ha en spelare som gör 17–18 mål för att vara med i toppen. De släpper inte till så enkla mål heller
.
Det var just lagkaptenen Fredrik Karlsson som visade vägen på Österås.
1–0 kom efter en kvart. Admir Osmancevic spelade snett bakåt från kortlinjen och en fristående Fredrik Karlsson kunde lägga in ledningsbollen.
I 27:e minuten var det dags igen. Den här gången sprang Karlsson igenom i djupled, lämnade gulsvarta försvarare bakom sig och fri med Joel Ringström rullade han in 2–0.

Direkt efter avspark skapade IFK sin första riktigt vassa chans. Pontus Lindell fläkte sig fram i straffområdet och skottet studsade i ovansidan av ribban.
IFK:s reducering kom i 39:e minuten. Oskar Olsson slog hörna där både Filip Thurn och Fredrik Hägglund var uppe och fajtades. Och det var Hägglund som nickade in 1–2-målet.

1–3 kom ganska snöpligt i slutet av första halvlek då Johan Isgren styrde in Mak Dzonlagics skott på hockeymanér.
– Det blir lite enkla mål i första halvlek, konstaterar Daniel Nilsson.
Det var inte bara Fredrik Karlsson som ställde till problem för IFK. Även kvicke 19-åringen Admir Osmancevic var ett farligt vapen i Lunds offensiv. 20 minuter in i andra halvlek stack Osmancevic igenom men Joel Ringström kom ut fint och avvärjde.

Under 20 minuter hade hemmalaget en bra period men spelade inte sig fram till några riktigt heta lägen.
Istället gjorde Lund både 4–1 och 5–1 i slutminuterna.
– 5–1 kanske inte speglar matchbilden. Det är ju siffror som visar att man har blivit utspelade och det tycker jag inte att vi är. Men Lund är ett riktigt bra lag, outstanding i vår serie. De hade säkert klarat sig kvar i ettan med det här spelarmaterialet, säger Daniel Nilsson.

 

Marika Höghäll Johnsson

Tillbaka