IFK Hässleholm

21

Sep
2009

Ringström räddade IFK

21/9 2009


Bradley ”Surprise” Ralani var lysande de första 20 minuterna. Men det räckte inte – matchen mellan Bromölla och IFK Hässleholm slutade oavgjort. Därmed har Hässleholm fyra matcher i rad utan vinst.

– Vi har ju inte varit så jäkla heta nu på ett tag, så jag tycker ändå vi står upp ganska bra. Sen är det alltid skönt att plocka poäng mot lag som krigar för det själva, säger Hässleholms målvakt Joel Ringström.

Faktum är att IFK Hässleholm var riktigt nära att förlora – om det inte vore för den store målvakten. När matchuret stod och tickade på 88 spelade minuter – tappade bortalagets försvar bort sig totalt.

Bromöllas Sebastian Valentinsson fick stå helt fri – fem meter framför Ringströms högra stolpe. Men målvakten gjorde en snabb parad och räddade bortalaget från förlust.

– Det var mest bara att försöka komma ut och göra sig stor. Sen kom skottet rakt på mig egentligen, men det var ju ett bra läge de fick, säger poängvinnaren Ringström.

IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson kunde inte annat än hålla med:

– Det var skönt att Joel fick ta den. Annars hade det varit väldigt tungt. Vi var klart närmare segern än Bromölla och då hade det ju varit extra tungt om de gjort mål. Det var en bra räddning av honom.

Och nu fick ni oavgjort vilket betyder säkrat kontrakt.
– Ja, teoretiskt sett så behövde vi en poäng. Men vi fokuserade på annat. Vi ville ha tre poäng mot Bromölla och ta oss uppåt i tabellen, säger tränaren.

– Det var synd att vi inte stängde matchen i första halvlek. Men tyvärr missade vi för många målchanser, vi hade inte bra fokus den sista fjärdedelen av planen helt enkelt.

Redan i matchens tredje minut inleddes bortalagets kavalkad av målchanser. Men efter att ”Surprise” gjort mål i nionde minuten, efter ett fint anfall på högerkanten där slutligen Johan Birgersson passat in till målskytten – blev det inte fler mål från Hässleholms sida.

Daniel Engel var nära att lyckas överlista Bromöllas duktige målvakt Ola Olausson med en lobb efter 25 minuter – men inte heller det gick.

I stället var det hemmalaget som högst orättvist kvitterade några minuter före pausvilan. Hårt slitande Jesper Carlsson nickskarvade från nära håll in en frispark från 25 meter – omöjligt för Ringström att rädda.

Efter det bjöd inte matchen på fler mål.

Med tio minuter kvar av matchen drog den offensivt lagde högerbacken Simon Larsson på sig sitt andra gula kort i matchen – efter att ha kommit för sent in i en duell.

Bortsett från det övertygade Simon ännu en gång som högerback hos de svartgula.

För Bromölla och de övriga bottenlagen ser det värre ut. Med två matcher kvar slåss hela sex lag om att undvika kvalplatsen och de två nedflyttningsplatserna.

En fajt som Hässleholm inte längre behöver oroa sig över.

 

Carl-Johan Liljedahl

Tillbaka