IFK Hässleholm

15

Sep
2009

Lindsdal spelade bort IFK från topp tre

15/9 2009

Källa: Norra Skåne

På söndagen försvann rimligen IFK Hässleholms chans till en tredjeplats i årets division II-serie efter förlust mot Lindsdal med 3-1.

– Vi hade målsättningen att ta tolv poäng på de fyra sista matcherna i serien - nu får vi revidera detta till nio på de tre sista, menade IFK Hässleholms tränarduo, Daniel Nilsson och Affe Jönsson i ett försök att hitta morötter för sitt lag i en nästan "död" serie.

– Men det är helt klart att vi borde ha vunnit den här matchen.

Ett annat försök från Nilssons/Jönssons sida har varit att vaska om i laget en hel del och den här dagen fick exempelvis tidigare forwarden och mittfältaren, Simon Larsson spela högerback. Något som Larsson gjorde mycket bra och han tillhörde de allra bästa spelarna i sitt lag.

Och även om IFK Hässleholm inte gjorde någon spelmässigt dålig match så var hungern alldeles för dålig för att lura serietrean på poäng den här söndagskvällen.

– Vi skapar ju en hel del chanser, men det vill sig inte när bollen skall över mållinjen, tyckte Daniel Nilsson.

Ett bevis på att motivationen inte är den bästa i dagens gulsvarta lag visades nog ändå av att man redan efter 20 minuter låg under med hela 1–6 i hörnor. Med andra ord var det många fotbollsskor som bara ställts ut på plan under inledningskvarten.

Redan i den sjätte minuten och efter den tredje hörnan tog också Lindsdal ledningen genom lagkaptenen Johan Göransson.

– Vi gör en betydligt bättre inledning på den andra halvleken, menade Daniel Nilsson.

Bland chanserna kan nämnas att Bradley "Surprise" Ralanai två gånger och Filip Thurn – från en meters håll – misslyckades med att överlista Lindsdalskeepern, Tommy Berg.

Istället var det gästerna som visade makalös effektivitet och gjorde 0–2 genom Viktor Fredriksson.

– Två riktiga strulmål bakåt och onödiga sådana, ansåg Daniel Nilsson som faktiskt fick vara ganska nöjd med att inte gästerna fick in ytterligare ett mål i slutminuterna.

Något som helst positivt idag?

– Ja, Simon Larsson insats på backen - den var riktigt bra, berömde IFK Hässleholmstränaren.

 

Tomas Gustavsson

Tillbaka