IFK Hässleholm

7

Sep
2009

Filip räddade poäng

7/9 2009

Källa: Norra Skåne
Det blev som ofta en målrik tillställning när IFK Hässleholm tog en pinne borta mot Karlskrona AIF. IFK fick bara därmed halv revansch för 3-4 förlusten på hemmaplan.

Lagets tränare Daniel Nilsson konstaterar att man var tillbaka i normal form efter genomklappningen mot Nike med 1-7.
– Det var den i särklass sämsta matchen under mina tre år i IFK. Den här matchen blev som jag hade räknat med.
– Hemmalaget är bra framåt men har brister bakåt. Vi har det svårt mot dem och har inte lyckats vinna under min tid avslutar han.


Hemmalaget skapade matchens riktiga heta målchans i den 13e minuten då Johan Sandgren nickade i stolpen. Det blev istället Hässleholm som utnyttjade sin första riktiga målchans i den 22a minuten. Johan Birgersson rundade målvakten framspelad i straffområdet av Jesper Bertilsson.
Fem minuter senare kvitterade KAIF genom Johan Sandgren på straff. Straffen orsakades av den annars utmärkte målvakten Kalle Olsson som gjorde sin första seriematch för säsongen. Han kolliderade med Pierre Nilsson och blev varnad.

– En mycket tveksam straff eftersom bollen redan var slagen när sammanstörningen skedde tycker Daniel.
IFK tog åter ledningen i den 40:e minuten. Målskytt var Filip Thurn som dålig vinkel fick in bollen mellan stolpen och hemmalagets reservmålvakt Niklas Jonsson.
– Vi hade lite problem i offensiven i den första halvleken analyserar Daniel.
– Med tanke på att vi saknade fyra avstängda spelare tycker jag att vårt unga lag visade bra karaktär och kämpade väl.

I den andra halvleken vände hemmalaget matchen med två mål. Redan efter tre minuter kvitterade Robin Sjöö efter en långboll över ett passivt IFK försvar. Ledningsmålet kom i den 74e minuten genom Pierre Nilsson från nära håll. Pierre som utsågs till bäste hemmaspelare hade sedan två tillfällen att avgöra matchen men Kalle Olsson gjorde två bra räddningar.
Istället stack IFK som gick över till 3-5-2 i slutet upp och kunde kvittera i den 87e minuten. Målskytt var återigen den vasse Filip Thurn som tog vara på en försvarsretur inne i straffområdet.
– Jag tycker att resultatet var rättvist säger Nilsson.
– Vår offensiva satsning i slutet gav resultat avslutar han och säger att man siktar på en tredjeplats. Bobby Alm var mycket stabil i mittförsvaret.
Laget saknade mittfältaren Burim Rexhepi som med kort varsel lämnade återbud och ersattes av Simon Larsson.

 

Thomas Bjuringer

Tillbaka