IFK Hässleholm

24

Aug
2009

Drömdebut för Surprise

24/8 2009

Källa: Norra Skåne

Snacka om drömdebut. IFK Hässleholms senaste nyförvärv Surprise blev målskytt i första matchen för nya klubben. Sydafrikanen satte matchavgörande 3-1 borta mot IFK Klagshamn, ett riktigt klassmål

- Det är sällan man ser ett så snyggt mål på den här nivån, säger Daniel Nilsson, tränare i IFK Hässleholm.
Bara att hålla med. 3-1-målet var något alldeles extra. Surprise, eller Ralani Bradley som han heter, stack på en långboll vid mittlinjen. Han fick en ful spark på benet av en försvarare, men stod upp och vek efter en långrusch in framför mål. Avslutningen var magnifik. Med en tempoväxling grundlurade han både en hemjagande försvarare och målvakten och placerade iskallt bollen i nät.
- När jag kom in framför mål fanns det ingen att spela, det var bara att gå på avslut, säger Surprise när han efter matchen linkar över planen tillsammans med kompisen May Mahlangu.

Båda är fostrade i den fotbollsakademi i Sydafrika som Helsingborgs IF samarbetar med. Mahlangu har lämnat IFK och spelar numera allsvensk fotboll i HIF. Surprise har som mål att på sikt gå samma väg. Högre upp i seriesystemet hamnar han säkert, om han spelar som i lördags. Med sin snabbhet och en bländande teknik hade 20-åringen stundtals stor show på Klagshamns idrottsplats.
- En helt okej debut, laget spelade bra och vi tog tre viktiga poäng, säger han.

Och din egen insats?
- Det var min första match med laget, så jag är nöjd. När jag lärt känna spelarna bättre och vi tränat mer tillsammans kan jag förhoppningsvis spela ännu bättre.
Samarbetet fungerade redan i premiären. IFK inledde matchen piggt och spelade en trevlig fotboll.
- Första halvlek spelade vi stabilt. Anfallsspelet var riktigt bra, vi hade flera bra kombinationer och skapade målchanser, säger Daniel Nilsson.

Filip Thurn hade två tunga skott och Surprise var på vippen att göra mål redan i 17:e minuten, men hans skott rensades bort av en försvarare på mållinjen. I slutet av halvleken satte IFK två mål inom loppet av fyra minuter och kopplade ett ordentligt grepp om matchen. Först placerade en liggande Filip Thurn in ledningsmålet, sedan fixade Burim Rexhepi på egen hand 0-2. Klagshamn, som har ett uselt hemmafacit (bara en seger), flyttade fram i början av andra halvlek och inledde sin jakt på ett reduceringsmål. Chanser skapades, men en storspelande Joel Ringström var som en vägg i målet. Ken Hansson hittade till slut en lucka och nickade in 1-2 i krysset i 70:e minuten. Någon större spänning blev det inte. Fem minuter senare klev IFK:s glödheta nyförvärv fram och krossade hemmalagets drömmar om poäng.
- Skönt med tre poäng och att vi passerade Klagshamn i tabellen. Nu har vi tagit tio av tolv poäng på de senaste fyra omgångarna och är inne i en bra augustiform. Jag hoppas vi kan fortsätta spela lika bra i höst, säger Daniel Nilsson.

 

Jonas Widerberg

Tillbaka