IFK Hässleholm

22

Aug
2009

Surprise gör gulsvart debut

22/8 2009

Källa: Norra Skåne

Det är två formstarka lag som gör upp på Klagshamns IP idag. Hemmalaget IFK Klagshamn har sju raka utan förlust, och IFK Hässlehom har bara en förlust på de åtta senaste matcherna.

–Klagshamn är ett stabilt lag som inte bjuder på särskilt mycket, och sen är planen där ganska liten. För vår del gäller det att få fart på bollen så vi kan luckra upp dem, förklarar IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson som fortfarande saknar mittbacken Fredrik Hägglund och idag saknas även avstängde anfallaren Simon Larsson.

I de senaste matcherna har IFK fått fart på målskyttet –14 mål på fem matcher är mer än bra. Förhoppningen är att den positiva trenden ska hålla i sig.
–Vi borde gjort fler mål i våras. Samtidigt har vi släppt in fler mål också, men det har sin förklaring i att vi fått spela med en ny backlinje i många matcher.
Idag kommer Daniel De Stefano in och tar hand om högerbacksplatsen när Peter Olsson tar steget in som mittback.
–Klagshamn har en av seriens bäste anfallare i Ken Hansson, jag tror att det är bra med lite rutin för att få stopp på honom.

In i det sista väntade IFK på att få Ralani Bradley, eller Surprise, spelklar. Och till sist kom klartecknet från förbundet.
– Vi får tacka Bosse Nilsson och Nadim på fotbollsakademien i Sydafrika för att de ordnade så att alla papper blev klara, säger Daniel.
Surprise kommer att spela för IFK hösten ut.
– Han har visat på träning att han har mycket god teknik, är snabb och en bra avslutare. Men han behöver få någon match i benen innan han kan prestera på topp.
Surprise kliver in på topp bredvid Filip Thurn.

 

ROBERT ROLF
JAN RYDÉN

Tillbaka