IFK Hässleholm

5

Aug
2009

Ny spelare aktuell

5/8 2009

Källa: Norra Skåne

May Mahlangu har gjort sitt i IFK Hässleholm. Men redan nu är en ny sydafrikan aktuell för spel hos de gulsvarta. Med artistnamnet Surprise dök han upp som en överraskning i Hässleholm.

–Ja, han kallar sig för just Surprise, och har tränat med oss sedan i fredags, avslöjar IFK-tränaren Daniel Nilsson.
Det är förstås genom Helsingborgstränaren Bosse Nilssons goda Sydafrikakontakter som "Surprise" tillfälligt (?) har hamnat på Österås.

Bosse Nilsson har tidigare studerat honom på en fotbollsakademi i Johannesburg, och finner honom så pass intressant att han nu är på plats i Skåne.
– Man ser klart och tydligt att det handlar om en bra spelare, han har en vass speed, är liten och kvick, säger Daniel Nilsson.
Som spelartyp kan han användas i en forwardsroll eller kanske ännu hellre ute på en kant. Men om han hamnar i IFK Hässleholms spelartrupp under hösten är ännu för tidigt att uttala sig om.
IFK-tränarna Daniel Nilsson och Affe Jönsson får den här veckan på sig att bedöma sydafrikanens förtjänster, innan ett definitivt beslut ska tas i frågan av klubben.
– Hur som helst är det gynnsamt rent ekonomiskt för oss, om tränarna anser att "Surprise" tillför truppen något. Det blir i så fall samma upplägg som vi hade med May Mahlangu och Helsingborgs IF, förklarar IFK:s klubbchef John Paulsson.

Just nu bor Surprise med Mahlangu i samma lägenhet i Helsingborg, och blir han kvar på skånsk mark, så lär han göra träningar med både Helsingborgs IF och IFK Hässleholm. Troligen också matcher med båda klubbarna.

Så var det även för May Mahlangu som i våras spelade både med IFK och även gjorde några matcher med Helsingborgs IF:s utvecklingslag.
–Men det är svårt att säga så mycket om "Surprises" kvaliteter, eftersom vi än så länge bara har sett honom i två träningar, vi kan tyvärr inte heller testa honom i någon b-lagsmatch, påpekar Daniel Nilsson.

Den senaste säsongen spelade "Surprise" i den högsta ligan i Mocambique. Dessförinnan fanns han på den fotbollsakademi som Bosse Nilsson och Helsingborgs IF hjälper till att driva i Johannesburg, där även May Mahlangu tidigare har hållit till.

Ola Axelsson

Tillbaka