IFK Hässleholm

30

Jul
2009

IFK kvar i mittenskiktet

30/7 2009

Källa: Norra Skåne

I returmötet mot Höllviken var en seger viktig om IFK Hässleholm skulle klättra i tabellen. Men med en tung sista spark från Höllviken innebar att man stannar kvar i mittenskiktet.

Matchen hade två ansikten. Den första halvleken var inledningsvis händelsefattig. Men efter en kvart spelad lobbade gästerna in ledningsmålet och en trist period var att vänta för IFK.
Det dröjde inte mer än fyra minuter förrän Höllvikens Mattias Vig utökade lagets ledning efter ett passivt försvar från hemmalaget.

Chanserna duggade inte speciellt tätt under de första 45 minuterna men Hässleholm visade inte upp något bländande spel. Inga byten gjordes i hemmalaget inför andra halvlek, som fortsatte i samma stil.
I den 50:e matchminuten kom Höllvikens 3-0. En perfekt djupledspassning till Björn Larsson, som säkert rullade in bollen bakom Joel Ringström. I det matchskedet var det nog ingen som trodde på en vändning.
Men det blev fart på bänken i IFK-båset.
När det var lite mer än en halvtimme kvar av matchen bytte man in Burim Rexhepi och Daniel Engel. Två byten som skulle visa sig vara ett genidrag.
Energin blev en helt annan och det dröjde inte länge förrän första målet kom. I den 63:e minuten fick Simon Larsson bollen en bit innanför straffområdet och han gjorde inget misstag.
Bara tre minuter senare kom ytterligare en reducering när Filip Thurn nådde högst på en hörna. Bråttom, bråttom för IFK som började rada upp chanser i jakten på en kvittering.

Med 13 minuter kvar av ordinarie matchtid var vändningen ett faktum. Simon tog emot bollen på högerkanten, ryckte mot kortlinjen och lade en perfekt boll till Filip Thurn som vräkte in bollen i nättaket.
- Vi kände hela tiden att vi kunde vända den här matchen, säger Simon Larsson.
IFK Hässleholm hade massvis med chanser att ta ledningen. I och med bytena hade man gått över till ett 4-3-3 system som tog Höllviken med överraskning.
Gästerna var inte nära att kunna vända den nedåtgående trenden i matchen. Men bollen ville inte in och det gick mot ett oavgjort resultat då Höllvikens Björn Larsson gjorde det som inte fick hända.

Med matchens sista spark trycke han in 4-3 efter en frispark. Inte speciellt rättvist, men fotbollen är grym.
Det var en deppig Daniel Nilsson som mötte pressen efter matchen.
- I andra var vi riktigt bra och skulle gjort 4-3, konstaterar tränaren som ändå tar med sig något positivt inför nästa match. Vi tar med det positiva från den här matchen då vi visar stark moral att kunna vända underläget, berömmer Daniel.

 

Jens Ångman

Tillbaka