IFK Hässleholm

25

Jun
2009

Helsingborg vann jämn derbymatch

25/6 2009

Källa: Norra Skåne

Ett allsvenskt topplag ska såklart slå ett mittenlag i superettan. Och visst vann Helsingborgs IF mot Landskrona BoIS, men bara med 1–0 efter en helt jämn träningsmatch på Österås idrottsplats i Hässleholm.

552 personer satt bänkade denna vackra kväll i juni, många hade både tagit av sig kavajen och sparkat av sig skorna i sommarsolen. I ärlighetens namn var det mest vädret de fick njuta av.

Vi hade i alla fall tur med vädret, kunde åskådarna konstatera. För spelet var inte mycket att hurra över. Och ingen Henrik Larsson dök upp, ljumskproblem satte stopp för Henkes medverkan.
– Mot Mika hemma den 2 juli hoppas jag verkligen att han kan vara med. Däremot är risken stor att han inte kan spela i vår cupkvart på söndag, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.

HIF saknade några spelare av olika anledningar och såg träningmatchen som ett bra genrep inför det som komma skall. För spelarna i Bois var det första dagen efter tio dagars välbehövlig vila.
– Vi hann med ett förmiddagspass innan den här matchen, berättar tränaren Anders Linderoth.

Det var Bois-tränaren som hade anledning att vara mest nöjd efteråt. I första halvlek var det faktiskt hans lag som stod för det mesta i såväl spel- som chansväg.
– Vi rullar upp dem bra i första, tycker han.
Bästa möjligheten i en chansfattig halvlek hade Fredrik Olsson, vars luriga skott tvingade Daniel Andersson att sträcka ut ordentligt för att rädda till hörna.
– Vi har tränat rejält och såg sega ut i första, men det blev bättre i andra, påpekar Bosse Nilsson.

I andra halvlek spelade Helsingborg upp sig samtidigt som Landskrona bytte i stort sett hela laget.
I 56:e minuten kom enda målet. Ett par missar i Bois försvar gav René Makondele fritt skottläge mitt inne i boxen och då blev det naturligtvis 1–0.

Nu väntar ett hektiskt matchprogram för HIF som efter kvartsfinalen i svenska cupen möter Mika från Armenien hemma den 2 juli med retur på bortaplan en vecka senare. Däremellan ska den allsvenska omstarten mot Djurgården klämmas in den 5 juli.
– Sedan kommer vi hem från äventyret i Armenien på fredagen och möter Elfsborg söndagen den 12 juli. Så det rullar på framöver, konstaterar Bosse Nilsson.

 

Ulf Johnsson

Tillbaka