IFK Hässleholm

24

Jun
2009

IFK klart för Svenska Cupen 2010

24/6 2009

källa: Norra Skåne

IFK Hässleholm har de senaste åren skämt bort sin hemmapublik med bra motstånd i Svenska Cupen. 2010 kan det bli nya cupfester på Österås.

När IFK på onsdagskvällen slog ut division IV-laget Västra Karup och tog sig till kvartsfinal i årets DM blev man samtidigt klara för cupen nästa år.
– Vilket också är vårt primärmål med att deltaga i DM, förklarade IFK Hässleholmstränaren, Daniel Nilsson efter vinsten på Västra Karups idrottsplats.
– Men vi gör också en ganska stabil match även om det alltid är svårt att få hål på ett lag som backar hem mycket.

För Nilssons manskap dröjde det 39 minuter innan ett självmål av en hemmaspelare gav IFK 0–1. IFK kom också till start med ett blandat lag, där flera spelare som inte fått särskilt mycket tid i seriespelet nu fick chansen. Dessutom debuterade 19-årige Christoffer Ohlsson som mittback jämte Bobby Alm Nilsson.
– Och Ohlsson gör en mycket bra insats, berömde IFK-tränaren.

I andra halvlek dröjde det bara fem minuter innan 0–2 kom genom David Hansson.
– Efter det målet kändes det som om segern var i hamn även om hemmalaget skapade några chanser på slutet, förklarade Daniel Nilsson som fick se sin målvakt Kalle Olsson hålla nollan.

IFK Hässleholms tredje mål för kvällen kom i den 86:e minuten när Oskar Olsson nätade.
– Förutom Christoffer Ohlsson tycker jag att Johan Birgersson är värd lite extra beröm men överlag var det en okay insats från vår sida, menade Nilsson.

 


Tomas Gustavsson
tomas.gustavsson@nsk.se

Tillbaka