IFK Hässleholm

7

Jun
2009

IFK hade marginalerna på sin sida

7/6 2009

Källa: Norra skåne             Bilder >> se FotoAlbum


Efter fem raka utan seger vände det för IFK Hässleholm. En drömstart kombinerat med marginalerna på sin sida resulterade i tre poäng mot Ljungby.

Efter en bra start på serien med två raka segrar har det gått troll i spelet för IFK Hässleholm. En poäng mot Nike var allt man mäktat med på fem matcher, därför var segern mot Ljungby extra viktig.
– Det här har vi längtat efter, konstaterar IFK-tränaren Daniel Nilsson som gav ett glädjevrål när domaren blåste av matchen.

Det som skulle visa sig bli det matchvinnande målet kom redan i den fjärde minuten.
May Mahlangu iscensatte en snabb kontring där han hittade Burim Rexhepi strax utanför straffområdet. Burim utmanade två Ljungbyförsvarare, och i samma dragning försvann dessa åt var sitt håll. Sedan bredsidadde han behärskat bollen utom räckhåll för Jakob Skarp i Ljungbys mål.
– Det var en perfekt start för oss, men sen tappade vi totalt, analyserar Daniel.

Ska sanningen fram, och det ska den ju, så hängde IFK:s ledning på en skör tråd flera gånger om.

* Bobby Alm Nilsson räddade på mållinjen sedan Joel Ringström missat en utrusning.
* Joel Ringström räddade ett friläge sedan Bobby Alm Nilsson tappat bollen mitt på egen planhalva.
* Joel fick sträcka ut och tippa till hörna efter ännu en miss mitt på egen planhalva.
* Ljungbys Oskar Olsson träffade ribban efter en hörnvariant.
– I dag hade vi äntligen marginalerna på vår sida. Vi tappade mitten och de kunde mycket väl kvitterat, erkänner Daniel Nilsson.

För att få grepp om mitten gjorde Daniel en taktisk ändring och lät May Mahlangu gå ner som defensiv mittfältare tillsammans med Oskar Olsson, och Filip Thurn tog steget upp som offensiv mittfältare.
– Vi fick bättre balans, och deras offensiv bedarrade tycker jag. Sen gick vi för att göra 2–0 direkt i andra, och det var ju nära, säger Daniel när han tänker på Daniel Engels ribbträff.

I andra halvlek övergick det sedan mycket till att bli en mitfältskamp, och målchanserna var få.
– Jag tycker vi har bra kontroll på det, även om det blir lite stressigt på slutet. Det viktigaste var dock att få vinna och bryta trenden, konstaterar Daniel Nilsson.

 


Robert Rolf
sporten@nsk.se

Tillbaka