IFK Hässleholm

3

Jun
2009

Rexhepi ensam forward mot Lund

3/6 2009

Källa: Norra Skåne

Serieledaren Lunds BK på bortaplan ikväll. Då ändrar IFK Hässleholm sitt spelsätt.
–Nu gäller det för spelarna att visa karaktär, säger tränaren Daniel Nilsson.
IFK:s startelva:

Joel Ringström – Pontus Lindell, Fredrik Hägglund, Bobby Alm Nilsson, Peter Olsson – Daniel Engel, Oskar Olsson, Joel Svensson, May Mahlangu,
Simon Larsson – Burim Rexhepi.

IFK Hässleholm siktade på toppstrid i södertvåan. Inför kvällens match ligger dock de gulsvarta hela elva poäng efter serieettan Lunds BK.
– Vi kan inte hålla på och titta på tabelläget. Det låter som en klyscha, men just nu kan vi inte göra annat än att ta en match i taget, säger Daniel Nilsson.

IFK har redan förlorat två av sina hemmamatcher, och ynka sju poäng på sex spelade kamper är alltför klen utdelning.
– Men vi borde haft sex poäng på de två senaste matcherna, istället för bara en. Då hade allt sett annorlunda ut, säger Daniel Nilsson.
Nu är läget som det är. Och inför kvällens match på idylliska Klostergårdens IP, så går tränarduon Daniel Nilsson och Affe Jönsson ifrån sitt beprövade 4-4-2-system.

Formlöse Filip Thurn förpassas till bänken, Simon Larsson flyttas ned till en kantroll, istället blir tidigare mittfältaren Burim Rexhepi nu ensam forward.
– Liksom i cupmatcherna mot Falkenberg och Djurgården i våras, är det viktigt att ligga rätt i positionerna mot Lund, och inte ge bort något, menar IFK-tränaren.
Men även om det låter defensivt med ett 4-5-1-system, så finns det också en tanke om att utnyttja de offensiva korten på bästa sätt.
– Så är det, vi vill att de som är viktigast för vår offensiv ska ha bollen så mycket som möjligt, menar Daniel Nilsson.

Framför den defensiva innermittfältsduon Joel Svensson och Oskar Olsson placeras därför May Mahlangu i något som i bästa fall kan kallas släpande forward.
Med firma Mahlangu & Rexhepi långt uppe i banan, på centrala positioner, så ska Lunds BK:s backlinje sättas i arbete. Det är i alla fall tanken.

Burim Rexhepi, bäste IFK-are ifjol, har annars haft svårt att hitta tillbaka till fjolårsformen. Senast mot Klagshamn testades han i en kantroll till vänster. Nu blir han ensam forward istället. Kanske är det vad som behövs för att det ska lossna.

Daniel De Stefano saknas på nytt i startelvan. "Steff" testades på tisdagsträningen, men har fortfarande känningar i baksidan på låret när han ska gå för fullt.
Däremot är vindsnabbe anfallaren David Hansson, som också har haft känningar, i så gott slag att han åtminstone kan ta plats på bänken.

Fem matcher återstår för IFK Hässleholm i juni, innan semestervilan tar vid. Av dessa är faktiskt bara en hemma på Österås, dagen före midsommarafton mot IFK Malmö. Efter bortamatchen mot Lund väntar ytterligare två matcher på bortaplan, mot smålandsgängen Ljungby och Nybro.
– Kan vi bara börja få utdelning, så kommer vi också att få häng på lagen ovanför oss i tabellen. Jag tycker inte vi har varit sämre än något av de lag som vi har mött hittills. Det är upp till oss själva att prestera, säger Daniel Nilsson.

 


Ola Axelsson
sporten@nsk.se

Tillbaka