IFK Hässleholm

2

Jun
2009

En frustrerande förlust

2/6 2009


Det var bedrövade miner på Österås. Inte undra på det. Trots en provkarta på missade målchanser blev IFK Hässleholm mållöst.
– Frustrerande, suckar tränaren Daniel Nilsson.

Det skulle bli toppstrid för IFK den här säsongen, var det sagt. Men efter en strålande höstsäsong har det gulsvarta spelet tappat rätta flytet.
Mot Klagshamn inledde visserligen IFK-arna hyggligt, och hade kommandot i den första halvleken.

Men trots ett ganska stort bollinnehav, så omsattes det inte i några heta målchanser. Passningsspelet saknade kvaliteten för det.
Bästa möjligheten hade Simon Larsson sju minuter före paus, när han knoppade en Joel Svensson-hörna precis utanför stolpen.
– Det kändes ändå som att vi var på gång, vi sa till varandra i pausen att det skulle lossna, säger Daniel Nilsson.

Det blev tvärtom. Hans lag åkte på rena kallduschen, bara fyra minuter in på den andra halvleken. Efter ett synnerligen passivt försvarsarbete, så placerade Klagshamns tunge forward Rasmus Håkansson in 1-0-bollen.
– Det är enda gången som vi går bort oss, klart att det känns tungt, säger en dämpad Daniel Nilsson.
Klagshamn gillar annars att kryssa sig fram i fotbollstvåan, och sett till målchanserna borde IFK åtminstone haft en pinne med sig från gårdagens match.

Störste målsumparen var Simon Larsson, som sköt över i kanonlägen ett par gånger och som även hade en lyftning i innerstolpen, där dock bollen studsade ut från målet.
Allra bästa kvitteringsläget kom på tilläggstid, där inhopparen Binjam Semere hade öppet mål, men bollen ville inte in i nätmaskorna denna soliga söndagafton.
– Vi sätter inte chanserna, då vinner man inga matcher heller, säger Daniel Nilsson lakoniskt.
– Det är just vad vi saknar, vi är just nu helt beroende av en målskytt som levererar, fyller hans medhjälpare Affe Jönsson i.

Simon Larsson stänkte in 17 mål på försäsongen, men i serien har det hittills bara blivit tre, trots många bra lägen. Han behöver hitta sitt gamla målflyt igen.
På mittfältet saknades ett par ordinarie pjäser i IFK denna gång, bland annat rutinerade Daniel De Stefano (lårproblem). "Steff" har visat fin form den här våren.
– Men ingen skugga över mittfältet, jag tycker att Joel Svensson gör en strålande insats, han balanserar upp vårt spel på ett bra sätt, menar Affe Jönsson.

För IFK:s del väntar ny match redan på onsdag, på Klostergården mot seriens suverän Lunds BK. Ett starkt "Krubban" har inlett med sex raka vinster.
– Det känns som vi väntar på "proppen ur-effekten", kanske kan det lossna för oss mot Lund, hoppas Daniel Nilsson.
Toppstrid i serien känns annars just nu väldigt avlägsen för IFK Hässleholms del.

 


Ola Axelsson
sporten@nsk.se

Tillbaka