IFK Hässleholm

26

May
2009

IFK vassast i Cup Syd-derby

26/5 2009

Källa Norra Skåne

Årets Cup Syd är till ända och störst framgångar nådde den här gången arrangörsklubben IFK Hässleholm. Även det här årets upplaga kunde sammanfattas som mycket lyckad.

En av huvudpersonerna i arrangemanget är Magnus Nilsson som varit med sen 15 år tillbaka och har stor erfarenhet i arbetet.
Han är nöjd med cupen och menar på att intresset är särskilt stort eftersom den ligger rätt i tiden.
Många klubbar i landet har ännu inte tillgång till gräs och ser positivt på möjligheterna till cuper i Skåne. Dock hamnade årets laganmälningar runt 20-talet färre än förra året men antalet lag har varierat från gång till gång.

Under söndagens slut-spelsdagar tog Hässleholm en stor seger i A-slutspelet i F15 klassen. Hässleholm inledde fredagens grupp-spel med att ta en 2–1-seger mot Eskilsminne IF 2. Det blev sedan förlust mot Kristianstads DFF och lagets slutspelsöde skulle avgöras i en sista match mot Gilleby/Stala.

Det avgörande mötet slutade mållöst och Hässleholm var vidare till A-slut-spel.
Under söndagsförmiddagens semi ställdes man mot Eskilsminne IF 1. Det tuffa mötet slutade 1–0 till hemmaklubben och i finalen väntade ett annat lokalt lag i Bjärnums GoIF. Efter en tät match fick straffar avgöra och guldet hamnade till slut i Hässleholms händer.

– Vi hade inte räknat med det från början men hoppades ändå lite. Det här var väldigt roligt, säger lagledare Stefan Reimer.
I det sista slutspelsmötet för dagen möttes IFK Hässleholm och Hässleholms IF. Lagen hade tidigare ställts mot varandra i gruppen och där hade mötet slutat med 2–0 till IFK.

HIF besegrade sen Trelleborgs FF efter straffar och det fick även avgöra IFK:s match mot Vellinge IF i semifinalerna. Finalen blev en ganska tillknäppt historia med mycket kamp. IFK var dock det vassare laget och skapade fler chanser.

Efter 1–0 i första halvlek kontrollerade de gulsvarta matchen och HIF hade svårt att komma till några farliga chanser.
Även detta mötet stannade till slut på siffrorna 2–0 och också det sista resultatet för helgen.
– Runt 200 funktionärer har hjälpt till och allt har gått jättebra även i år, säger Magnus.

 Jens Ångman

Tillbaka