IFK Hässleholm

6

May
2009

Alltid skönt med tre pinnar

6/5 2009

Källa: Norra Skåne

Först pratades det bara om hur lång IFK Hässleholms nye anfallare är. Nu pratas det om hur långt han orkar spela. Och hur långt hans talang kan räcka. Mot Bromölla var Filip Thurn inblandad i alla tre målen.

–Alltid skönt med tre pinnar även om det inte var något riktigt bra spel. Det är starkt, tycker Filip Thurn som satte 1–0 för IFK i den nionde minuten.
Målet kom på frispark. Thurn klippte till med vänstern från 20 meter.
–Egentligen tänkte jag skjuta med vristen. Men så ändrade jag ansatsen och tog en båge. Det var med flit för att lura målvakten som tog ett steg åt andra hållet för att täcka upp bakom muren, beskriver Thurn som placerade in ledningsmålet via högra stolpen.
Att Filip Thurn och Simon Larsson trivs ihop på topp är uppenbart. De söker varandra. Och hittar varandra.
–Mmm, det funkar bra. De säger att vi kompletterar varandra men egentligen har vi rätt lika styrkor. Vi turas väl om att använda dom, säger Thurn med ett brett leende.

Hans favoritpartner Simon Larsson hade inte samma flyt igår. Fyra riktigt heta chanser gav –noll mål.
Redan efter knappa två minuter fick han ett fint instick från pigge Daniel De Stefano. Från nära håll provade Larsson en utsida men bollen smet utanför bortre stolpen. Efter en kvart bäddade Thurn och May Mahlangu och gav Larsson rent läge men bredsidan stack över ribban.
Istället avtog IFK:s intensitet och Bromölla tog över, och gjorde det riktigt bra eftersom de fick rulla ostört. Matchen kunde tagit en annan vändning. Johan Holgersson klev förbi David Adolfsson, spelade in till Jesper Carlsson som brände kvitteringschansen. IFK vände spelet och en minut senare stod det 2–0 sedan Filip Thurn rakat in en målvaktsretur efter försök av Johan Birgersson.
–Det var bara att sätta dit den, konstaterar tvåmålsskytten Thurn

I 63:e minuten gjorde Daniel De Stefano 3–0 för IFK. Gissa vem som låg bakom det målet...
–Mitt inlägg rensades bort och då kom "Steff" på skott, säger Filip Thurn.
Bromölla gav inte upp och i 73:e minuten kom utdelningen på hörna. Daniel Nilsson löpte omarkerad från mittplan och dunkade in reduceringen. Men längre räckte inte forceringen.
–Vi hade velat ha lite mer tryck på dom för att vara helt nöjda, säger Thurn som kan kvittera ut högsta betyg för sin säsongsupptakt.
Annat var det ifjol när han stod dubbelvikt, till synes helt utpumpad, efter en halvtimme. Nu har Thurn hittat rätt.
–Jag var på Teneriffa på försäsongen, det är hemligheten, försöker Thurn och plirar med ögonen.

Han gör ett nytt försök:
–Det började gå bra mot Falkenberg och då får man lite självförtroende. Ifjol spelade jag yttermittfältare och min kondition var inte den bästa. Nu när jag spelar där framme behöver jag inte ta så stort defensivt ansvar och då kan jag samla kraft och koncentrera mig på anfallspelet.
Filip Thurn –90-minutersmannen.

 

Marika Höghäll Johnsson

Tillbaka