IFK Hässleholm

27

Apr
2009

IFK stod upp bra mot Djurgården

27/4 2009

Källa: Norra Skåne

En strålande bra halvlek räckte inte för att IFK Hässleholm skulle kunna skrälla mot Djurgården i Svenska Cupen.
Det blev ändå Stockholmslaget som kunde ta ett litet steg ur en tung period och ta sig vidare i cupen.

– Men vi gör en riktigt stark insats och jag är mycket nöjd med vårt unga lag, menade IFK-tränaren Daniel Nilsson.
Förutsättningarna inför matchen var annars inte de optimala för något av lagen. Djurgården har inlett darrigt i allsvenskan och förlorade så sent som i fredags derbyt mot Brommapojkarna. Mot detta "ställde" IFK att Daniel De Stefano ringt sig sjuk matchdagen och Burim Rexhepi fick lämna matchen med en fotledsskada redan efter 18 minuter. Två riktigt tunga avbräck!

Djurgårdenstränarna Andrée Jeglertz och Zoran Lukic vilade också ett par så starka namn som Daniel Sjölund och Mikael Dahlberg men å andra sidan fick spelare som Sebastian Rajalakso och Jan Tauer chansen från start.
Ändå borde skillnaden mellan lagen varit större inledningsvis. IFK hade nämligen väl så mycket av spelet under den första halvleken och ett offsidemål och en jättechans av Boyd Mwila för allsvenskarna kontrade IFK med en farlig nick av Bobby Alm-Nilsson.

I andra halvlek startade Djurgården bättre och sedan Rajalakso haft en dubbelchans i kamp med IFK-målvakten Joel Ringström gjorde Philip Hellqvist 0–1, snyggt framspelad av Hrvoje Milic. Det var också Milic som definitivt stängde matchen med ett andra mål bara sju minuter före slutet.
– Synd att vi inte kunde hålla nollan lite längre för då hade vi haft en chans, tyckte Daniel Nilsson.

Målet gav gästerna det som man hade saknat mycket av fram till dess - nämligen självförtroende. Något som betydde att hemmalaget fick nöja sig med halvchanser och en möjlig straffsituation när Philip Thurn knuffades omkull av Peter Magnusson.

IFK, som ersatte Rexhepi med Joel Svensson, bytte ytterligare två spelare under den andra halvleken. Jesper Bertilsson och Johan Birgersson gick ut till förmån för Daniel Engel och David Hansson.
Hela IFK-laget, från målvakten Joel Ringström till Engel, är förtjänta överbetyg för cupinsatsen
– Även om vi inte vann så var det här en match som vi kan ha nytta av och ta med oss framöver, ansåg också Daniel Nilsson.

 


Tomas Gustavsson
tomas.gustavsson@nsk.se

Tillbaka